mr. R.E. van Zijl

Advocaat / Partner

Tel : 06 1819 3705 |  vanzijl@jsadvocaten.nl

Rosa van Zijl

Als het aankomt op financieel-economische strafzaken maakt Rosa van Zijl het verschil. Met niet aflatende energie bijt zij zich vast in papierwerk van het OM of de FIOD, op zoek naar een aanname die niet klopt, of een beschuldiging die niet kan worden bewezen. Maar ook in commune zaken onderscheidt ze zich door diepgravend te werk te gaan. In de rechtszaal onderscheidt ze zich met ijzersterk geformuleerde stukken en de rust waarmee ze, juist in complexe financiële zaken, feilloos overzicht houdt en doelgericht op het best mogelijke resultaat stuurt. De tomeloze energie waarmee ze zich op zaken stort, wordt gevoed door haar idealisme: iedereen heeft recht op de beste verdediging.

Carrière 

Rosa van Zijl rondde cum laude de studies Strafrecht en Encyclopedie en filosofie van het recht af aan de Universiteit Leiden en behaalde daarnaast haar propedeuse Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Zij startte haar loopbaan als strafrechtadvocaat in 2007 bij Sjöcrona Van Stigt advocaten, een kantoor gespecialiseerd in het financieel-economisch strafrecht. In 2013 stapte ze over naar Jebbink Soeteman Advocaten. Daar specialiseerde zij zich verder in financieel-economische strafzaken. Daarnaast behandelt zij commune strafzaken. Rosa van Zijl is sinds november 2016 partner bij Jebbink Soeteman advocaten en maakt onderdeel uit van de maatschap.

Ook is Rosa van Zijl als docent verbonden aan de ‘Beroepsopleiding advocaten’ van de Nederlandse Orde van Advocaten, en is lid van de Adviescommissie Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten. Deze commissie adviseert over strafrechtelijke wetsvoorstellen. Ze is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, van de European Criminal Bar Association, van de Women’s White Collar Defense Association en was in 2013-2014 voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Ze is co-auteur van het SDU-Commentaar Strafrecht en publiceerde in diverse vakbladen en in het Financiële Dagblad.